Care sunt pașii și cum se realizează un implant dentar? - Dental Studio
Implantologie

Inserarea unui implant dentar este cea mai bună soluție pe termen lung pentru înlocuirea unui dinte care nu mai poate fi tratat. Această intervenție presupune parcurgerea mai multor etape de către medicul specialist și pacient.

Vă gândiți să apelați la procedura de inserare a implanturilor dentare și nu cunoașteți toate detaliile? Iată mai jos care sunt etapele inserării implantului dentar și ce presupune fiecare pas, explicate de dr. George Cănănău, medic dentist specialist în implantologie orală.

Pasul 1: Consultația

Primul pas pe care este nevoie să-l faceți înainte de inserarea unui implant dentar este controlul amănunțit. Medicul stomatolog va evalua sănătatea cavității bucale și în eventualitatea în care există unele afecțiuni, va prescrie un tratament. Atunci când discutați cu medicul stomatolog, este important să-i precizați dacă suferiți de unele afecțiuni sau dacă urmați un tratament în prezent.s

Pasul 2: Planul de tratament

În urma consultației, va fi necesară efectuarea unor investigații imagistice și mai multe analize de sânge. După aceea, medicul stomatolog va face un plan de tratament care va cuprinde toate intervențiile necesare pentru realizarea implantului.

Pasul 3: Pregătirea maxilarului

Această procedură constă în pregătirea gurii prin efectuarea unor lucrări de igienizare și dezinfectare. În această etapă, medicul va curăța pungile parodontale, va extrage dintele afectat și va plomba cariile existente. În cazul în care țesutul osos din locul în care urmează să se insereze implantul este prea moale sau insuficient, medicul specialist va apela la procedura de adiție osoasă. Aceasta este cea mai nouă tehnică chirurgicală și care constă în adăugarea de os heterolog (artificial) sau autolog (luat de la pacient). Toate detaliile vă vor fi comunicate de medicul specialist după identificarea problemelor avute.

Pasul 4: Inserarea implantului dentar

Implantul dentar este alcătuit din trei componente principale: șurubul – care este realizat din titan și înlocuiește rădăcina dintelui, bontul protetic și coroana dentară. Întreaga intervenția se realizează sub anestezie locală.

Pasul 5: Refacerea zonei afectate de implantul dentar

După introducerea șurubului din titan, zona afectată în urma intervenției chirurgicale are nevoie de timp pentru a se reface în totalitate. În această perioadă de timp are loc osteointegrarea implantului dentar, procesul prin care în jurul implantului dentar se formează țesut osos. Osteointegrarea durează, de regulă, între 3 și 6 luni, iar la finalul procesului, implantul va avea o bază solidă pe care se poate sprijini.

Pasul 6: Plasarea bontului protetic și a coroanei dentare

Până la montarea bontului protetic și a coroanei, pacientul trebuie să respecte tratamentul indicat de către medicul specialist. După încheierea perioadei de osteointegrare, specialistul poate monta bontul protetic și coroana.

Pasul 7: Vindecarea

Vindecarea începe în momentul în care șurubul din titan a fost inserat în os, iar vindecarea completă durează mai mult de 6 luni și se încheie după ce este aplicată coroana dentară.

Pasul 8: Îngrijirea implanturilor

După inserarea cu succes a implantului dentar, este foarte importantă igiena dentară, astfel că, trebuie să aveți un periaj corect și să folosiți ața dentară, apa de gură și dușul bucal.

În concluzie, trebuie să acordați atenție îngrijirii orale, prin periaj dentar de 2 ori pe zi și programarea la un control stomatologic din 6 în 6 luni pentru igienizare profesională. Alegerea unui implant dentar reprezintă o soluție pe termen lung, iar îngrijite corespunzător, pot rezista o perioadă îndelungată. Dacă ești nemulțumit de zâmbetul tău și ți-e frică să zâmbești, te așteptăm la clinica Dental Studio pentru rezolvarea problemelor tale dentare și pentru a-ți reda încrederea în tine!

Credit photo: www.freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *