Parodontologie - Dental Studio

Te confrunți cu boala parodontală?

La clinica Dental Studio folosim laserul Dr. Smile pentru tratamentul parodontologic.

Boala parodontală este una dintre cel mai frecvente afecțiuni stomatologice, fiind una printre principalele cauze ale pierderii timpurii a dinților. Apare în urma igienei dentare deficitare, placa bacteriană în exces afectând gingia și țesuturile de susținere ale dintelui. Parodontoza poate fi prevenită printr-o igienă dentară zilnică, însoțită de tratamente profilaxice.

În stadiu incipient, gingiile afectate sunt roșii și ușor inflamate. În stadii avansate, apare sângerarea în timpul periajului, gingia se retrage, apar durerile în timpul masticației, iar dintele ancorat în gingia afectată începe să se miște. În funcție de stadiul bolii, parodontoza poate fi tratată prin metoda clasică chirugicală sau prin tratamentul cu laser.

Metoda clasică chirurgicală presupune incizarea gingiilor, pentru a putea avea acces la rădăcina dintelui și la curățarea acesteia. Metoda clasică este recomandată atunci când detartrajul nu este suficient pentru curățarea structurile deteriorate, când există pungi parodontale sau infecții.

La clinica Dental Studio realizăm tratamentul parodontal cu laserul Dr. Smile Wiser, unul dintre cele mai moderne și mai eficiente tratamente parodontale. Cu ajutorul lui îndepărtăm țesutul necrozat din jurul rădăcinii dintelui și refacem țesutul osos, tratamentul fiind nedureros.

Avantajele tratamentului cu laserul Dr. Smile
  • Nu duce la contracții musculare;
  • Nu sunt afectate țesuturile înconjurătoare;
  • Șanse reduse ca după intervenție să apară tumefacții sau sângerări;
  • Confort crescut al pacientului;
  • Vindecare rapidă.