Oferim cele mai moderne soluții de protetică dentară pentru a obține zâmbetul dorit!
Coroanele dentare sunt folosite pentru a înveli complet un dinte a cărui înveliș exterior este deteriorat. Sunt utilizate mai ales când problemele dentare sunt prea grave pentru a fi soluționate cu ajutorul fațelor. Contribuie la îmbunătățirea esteticii dentare, dar au și rol de corectare a formei sau de aliniere a dinților. Coroanele dentare se pot atașa și la un implant dentar, oferind forma și funcționalitatea unor dinți naturali. Fiecare coroană dentară este personalizată, fiind realizată în urma unei amprentări în cabinetul stomatologic.
Avantajele coroanelor dentare
În funcție de materialul din care sunt realizate, coroanele dentare pot fi:
- Coroane dentare din compozit - acestea sunt utilizate ca etapă provizorie a tratamentului, deoarece nu sunt foarte rezistente.
- Coroane dentare metalo-ceramice - au un grad ridicat de rezistență, primul strat fiind de metal, care apoi este învelit într-un strat de ceramică, pentru a oferi coroanei un aspect natural.
- Coroane integral ceramice - spre deosebire de celelalte tipuri de coroane, acestea se șlefuiesc mult mai puțin și restabilesc funcția dintelui, în special estetica acestuia. Sunt recomandate în special pentru a proteza dinții frontali.
- Coroane din zirconiu - pot fi folosite atât pentru protezarea dinților frontali, cât și laterali, având cel mai ridicat grad de rezistență la masticație. Totodată, imită bine atât culoarea, cât și transluciditatea dinților naturali.
Pivotul dentar este un dispozitiv protetic utilizat în cazul dinţilor fracturaţi sau cariaţi, fiind o etapă premergătoare fixării unei coroane dentare. Rolul pivotului dentar este fie să înlocuiască partea coronară a unui dinte fracturat, fie să înlocuiască un întreg dinte, distrus. Acesta reprezintă un dispozitiv dintr-o singură bucată ce se fixează în rădăcina dintelui. Partea superioară a pivotului rămâne deasupra gingiei, urmând să fie acoperită ulterior de o coroană dentară.
Când ai nevoie de pivot dental:
- Cariile au progresat în profunzimea dintelui;
- Fractură accidentală a dintelui;
- Fisură dentară netratată;
- Subţierea pereţilor unui dinte, din cauza extinderii avansate a cariei dentare.
Reabilitare dentară prin incrustații Inlay și Onlay
Cariile dentare sunt una dintre cel mai frecvent întâlnite afecțiuni stomatologice pentru care pacienții se prezintă în clinica Dental Studio. Atunci când caria nu este foarte adâncă, obturația se realizează cu ajutorul compozitului. Însă, atunci când afectarea dentară este mai extinsă, utilizăm incustațiile ceramice inlay și onlay.
Incrustațiile sunt restaurări dentare de ultimă generație, care înlocuiesc plombele clasice și oferă rezistență dinților crăpați sau fracturați. Sunt utilizate atunci când afectarea dentară nu este atât de intensă pentru a necesita protezarea dintelui cu o coroană.
Incrustațiile Inlay. Reconstruiesc direct partea interioară a dintelui. Sunt mai mari decât plombele obișnuite, pot înlocui 1-2 pereți ai dinților și sunt realizate în laborator, din ceramică sau zirconiu, imitând aspectul și culoarea naturală a dintelui. După ce zona afectată este curățată, se cimentează incrustația.
Incrustațiile Onlay. Sunt utilizate pentru afectări dentare mai extinse, înlocuind până la 4 din cei 5 pereți ai unui dinte. Sunt ultima soluție înainte de aplicarea unei coroane dentare.
Avantajele incrustațiilor
Proteze dentare
La Dental Studio asigurăm servicii de reabilitare orală prin intermediul tuturor tipurilor de proteze dentare.
Pe lângă aspectul estetic, protezele dentare ajută la refacerea funcției masticatorii și la îmbunătățirea vorbirii. Totodată, previn lăsarea timpurie a feței și, în cazul protezelor parțiale, protejează dinții sănătoși rămași. Fiecare proteză dentară este personalizată în funcție de cavitatea bucală a pacientului, astfel încât să asigure un grad cât mai ridicat de confort.
Protezele dentare sunt cel mai rapid mod de a înlocui dinții lipsă. Sunt realizate din plastic, acrilat sau un alt tip de termoplastic flexibil, și se mulează peste gingii. La Dental Studio îți punem la dispoziție toate tipurile de proteze dentare astfel încât să-ți recapeți încrederea în zâmbetul tău!
Proteze dentare parțiale. Sunt recomandate celor cărora le lipsesc doar o parte din dinții naturali. Protezele parțiale se fixează pe dinții sănătoși rămași cu ajutorul unor sisteme speciale de prindere.
Proteze dentare totale. Sunt utilizate atunci când pacienților le lipsește întreaga dantură, fie de pe maxilar, fie de pe mandibulă. Dinții falși sunt montați pe o bază de culoarea gingiei, ce mai apoi trebuie fixată cu ajutorul unui adeziv.
Proteze dentare scheletate. Sunt recomandate în special atunci când implantul dentar nu este o soluție. Au rolul de a înlocui dinții lipsă, mai ales atunci când aceștia sunt ultimii de pe arcade. Aceste proteze sunt fixate de dinții naturali din jurul lor cu ajutorul unor sisteme speciale, asigurând astfel o stabilitate ridicată.
Proteze dentare pe implanturi. Sunt cea mai modernă soluție de reabilitare orală prin proteze. Principalul avantaj este că asigură un grad ridicat de stabilitate în timpul masticației. Pacienții noștri pot opta pentru două tipuri de proteze dentare pe implanturi.
- Proteză fixă - reabilitarea orală se realizează prin 4-6 implanturi, în funcție de cazul fiecărui pacient, de care mai apoi este fixată proteza dentară. Aceasta nu poate fi dată jos de pacient, iar igiena dentară este asemănătoare ca în cazul dinților naturali.
- Proteză mobilizantă (overdentures) - mai este denumită și proteză dentară cu capse. În acest caz realizăm mini-implanturi dentare, de partea lor superioară fiind mai apoi fixată proteza cu ajutorul unui sistem special de prindere. Aceasta nu se mișcă în timpul masticației, dar poate fi dată jos pentru igienizare.
Vrei dinți mai albi și simetrici?
Îi poți obține cu ajutorul fațetelor dentare!
Fațete dentare sunt cea mai rapidă soluție pentru a proteja suprafața dinților, obținând în același timp un zâmbet frumos. Fațetele sunt un înveliș care acoperă suprafața dinților, mascând eventualele imperfecțiuni. Se mulează pe suprafața frontală a dinților, folosind un adeziv special de cimentare, sigilându-i împotriva cariilor sau a altor afecțiuni.
Când sunt recomandate:
Tipuri de fațete
- Fațete ceramice - sunt cele mai rezistente și, în același timp, cele care reusesc să imite cel mai bine aspectul de dinți naturali, deoarece redau translucidatea lor. Nu își schimbă culoarea în timp și nu sunt deteriorate în timpul masticației;
- Fațete din zirconiu. - sunt utilizate în special alături de alte lucrări protetice din zirconiu, cum sunt coroanele dentare. Oferă un rezultat estetic optim, putând fi utilizate și pentru dinții laterali;
- Fațete din compozit - sunt cele mai accesibile la preț și pot fi aplicate într-un timp mult mai scurt. Spre deosebire de fațetele de ceramică și zirconiu, pentru aplicarea lor nu este necesară procesarea întregii suprafețe exterioare a dintelui.
Pot elimina defectele unui singur dinte sau pot acoperi mai mulți dinți, creând astfel un aspect vizual estetic superior pentru întregul zâmbet. Procesul este rapid, ușor, nu există sensibilitate și nici nu e nevoie de o atenție specială după tratament în ce privește alimentația.
Fațetele dentare Lumineers
Fațetele dentare Lumineers sunt confecționate din porțelan, au un aspect estetic natural și sunt prelucrate dintr-un material este extrem de rezistent.